Ihmisen paras ystävä

 

Vuosisatojen ajan Espanjan vesikoira on ollut ihmisen ainainen kumppani työssä:

-Työ:

  • Paimentaminen (possut, lampaat, vuohet jne)
  • Kalastus ja metsästys

 

-Hiljattain:

  • Pelastustehtävät katastroffeissa, esim. rauniokoira
  • Huumeiden ja räjähteiden etsintä

 

Espanjanvesikoiralla on loistavat ominaisuudet seurakoiraksi, koirana jolla on hyvä luonne ja kyky omaksua/hyväksyä mikä tahansa paikka ja tilanne.

 

Historiallisesti sitä on käytetty työkoirana, lampaiden ja vuohien ja sikojen paimennuksessa ja metsästyskoirana. Sen hyvän haju ja näköaistin ansiosta, se on pätevä niin kanin metsästykseen kuin vesilintujen metsästykseen. Asturian ja Cadizin alueilla rotu on tehnyt pitkän päivätyön kalastusalusten kumppanina, koska ne olivat tehokkaita poistamaan verkkon kiinni jääneitä esineitä ja / tai kaloja vedessä. Nappaamaan hiiret kiinni aluksissa, varoittivat jos yöllä merimies oli pudonnut yli laidan tai auttaa venettä kiinnittymään laituriin myrskyssä.

 

Tällä hetkellä sitä käytetään lisäksi eri valtiollisten elinten ja autonomisten alueiden pelastustoimissa ihmisten, huumeiden ja räjähteiden etsinnässä.

Espanjan vesikoiran kyky keskittyä työssä, sen älykkyys, ja sen kauneus takaa sen että rotu kasvattaa suosiottaan päivä päivältä. Rodun käyttöominaisuudet ovat niin suuret että vain mielikuvitus on rajana.

Pystymmekö säilyttämään ja vahvistamaan näitä ominaisuuksia joita esi-isällä Turco Andaluzilla nykyisellä Perro de Aqua Espanolilla on? Tai päinvastoin tuhoutuukko jalostukseen panostettu työ joka on saanut aikaan tämän hienon koiran sen takia että rodun suosio kauneuskilpailuissa on kasvanut räjähdysmäisesti?