Ei ole helppoa tai yhdenmukaista tapaa lähestyä sekä koiran kasvattajaa ja koiran omistajaa. Ja on varaallista sekoittaa molempien näkökulmat yhteen. Yksityisen koiran omistajan suhde koiraan on tunnesidonnainen ja pentu valloittaa hyvin nopesti koko perheen ja tulee kodin keskipisteeksi. Ja kaikki ongelmat joita koiralla saatta olla ovat hyvin tuskallisia ja isoja asioita koiran perheelle.

Kasvattajat ymmärtävät siis, että koiran omistajat ovat erityisen huolissaan terveysongelmista ja haluavat koiran joka on täydellisen terve koko elämänsä ajan ja joka kuolee vanhuuteen ei sairauksiin.

Olen lukenut monilta foorumeilta että kasvattajilta vaaditaan kaikki mahdolliset testit diabeteksestä sydäntesteihin ja monia monia muita testejä. Laissa on jo määritelty mitä testejä pitää tehdä ja näitä sääntöjä kasvattajat yleisesti noudattavat ja kunnioittavat.

 

"Valintaa jalostuksessa voidaan tehdä tiettyyn rajaan asti, jonka kunnioitettava tavoite on kasvattaa terveitä koiria. Mutta on mahdotonta jalostaa täydellistä koiraa. Koirat, kuten me ihmisetkin, kärsivät sairauksista ja jotkut niistä ovat niin monimutkaisia, että on mahdotonta ennakoida ja välttää niitä jalostuksessa.

Mielestäni koiran kasvattajien on keskityttävä ja sitoutuoduttava rotumääritelmään: morfologiaan ja rodun käyttötarkoitukseen, unohtamatta tietenkään perusterveyttä, mutta tarkennukseksi vielä, on mahdotonta jalostaa koiraa joka olisi täysin terve koko elämänsä ajan.

Ymmärrän, että ne jotka kannatavat tällaista toimenpiteitä ja valvontaa kasvattajille, haluavat lapsilleen vähintään samaa tai vähän parempaa kuin koirilleen, joten ehkä, jos ne ovat, kun he lopettavat tämän lukemisen on heillä kiire päästä testeihin sydämmen, joidenkin syöpien, diabeteksen, silmätautien, hampaiden tila, luuston häiriöt, kaljuuntuminen, liikalihavuus, kolesteroli, ja niin edelleen. Ja jos sinulla on jokin kuvatuista tai minulle tuntematon periytyvyys, poistuu vapaaehtoisesti jalostuksesta ja hakeutuu sterilisaatioon tai munanjohtimen sitomiseen. Epäterveiden lasten välttämiseksi, koska lapsi sattaa periä jonkun näistä ominaisuuksista.

Täydellisyys, Jumalan kiitos, on mahdotonta, ja tämä peli ei ole uusi, se tulee kaukaa. Itseasiassa vuosia sitten joku yritti ... nimeltään Adolf joka asui Saksassa.

Kunnioita elämää

Vapaasti referoitu ja käännetty Joseph M. Dovalin artikelista lehdessä All Dogs artikkelista "koiria tänään." Lehden numero 149.